You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Ce inseamna ȘPROSURI ?


Șprosuri – ornamente între sticlă
 
Ferestre
               Odată cu experiența înveți multe și despre comportamentul și impresiile clienților. Nu mică ne-a fost mirarea când am descoperit de câteva ori clienți care nu înțelegeau cât de importante sunt ferestrele. În aceste cazuri am scos la înaintare dragostea noastră pentru oameni și pentru calitate, două dintre valorile pe care alegem să le punem în afacerea noastră, și să le explicăm. Așa că astăzi vă povestim și vouă de ce sunt atât de importante ferestrele, dar și ce sunt șprosurile!
 
De ce sunt importante ferestrele într-o construcție?
               Începem cu un exemplu: Știați că ferestrele din arhitectura gotică sunt atât de înguste deoarece astfel se creează o rezistență mai mare a pereților? În acest stil arhitectural pereții trebuie să susțină o greutate foarte mare cauzată de tavanele boltite, așadar ferestrele au fost regândite pentru a oferi susținere, dar și un aspect plăcut vizual. Mai mult, ferestrele permit și intrarea luminii și creează acea atmosferă unică și parcă mistică.
               Exact în acest fel sunt importante ferestrele  în orice fel de construcție! Alegerea ferestrelor potrivite trebuie să țină cont de tipul construcției, de stil, de cât de rezistentă este aceasta și cât de mult influențează ferestrele rezistența. În plus, și zona construcției contează, pentru a alege materialul potrivit. Unele ferestre trebuie să reziste mai mult la intemperii, altele să nu se decoloreze ușor de la soare, pe când altele trebuie să fie foarte rezistente și sigure la impact. Așadar, alegerea ferestrelor pentru o construcție, fie ea casă, hotel, pensiune sau clădire istorică, trebuie să fie bazată pe câțiva factori extrem de importanți.
 
Despre șprosuri
               După ce stabilim detaliile tehnice din spatele ferestrelor putem să ne gândim la design, aspect și atmosfera pe care acestea o creează, atât în interior cât și în exterior. Putem spune chiar că ferestrele creează clădirii o personalitate proprie, inconfundabilă.
               Șprosurile, adică ornamentele între sticlă, oferă ferestrelor o eleganță aparte. Creează un stil propriu și o notă mai mult decât personală. Acestea pot fi șprosuri integrate sau șprosuri aplicate.  

ȘPROSURI INTEGRATE DE STICLĂ

Șprosurile integrate se pun între cele două sticle ale pachetului termopan și sunt folosite ca element decorativ. Baghetele ornamentale sunt integrate între cele două straturi de sticlă ale termopanului, așa că ferestrele se pot întreține mult mai ușor. Aspectul geamurilor cu șprosuri integrate este unul excepțional. Acestea se văd impresionant în special din exterior, dar și interiorul oferă un aer foarte plăcut.  


Spros interior

ȘPROSURI APLICATE

  Șprosurile aplicate se mai numesc și șprosuri de interior. Acestea sunt șprosuri aplicate, mai exact lipite, pe suprafața interioară, dar și pe cea exterioară a sticlei termopanului. Această tehnică are rolul de a accentua modelul ales. De asemenea, șprosurile aplicate oferă o mai bună integrare în aspectul general, ieșind totuși în evidență într-un mod armonios, nu agresiv sau țipător. 


Spros aplicat


 RoWood îți poate oferi șprosuri de diferite tipuri, mărimi și forme. Poți alege șprosuri din lemn, PVC sau aluminiu și oricare tehnică dintre cele două prezentate mai sus. Mai mult, pentru șprosurile din lemn poți alege orice grosime, culoare și orice model – clasic, rustic sau minimalist.  

 

No comments


Leave a comment